Hanenpad 1 1501WB Zaandam

Save property

Description

Sluiswoning nabij centrum van Zaandam.

Op de hoek van de Zuiddijk en Hanenpadsluis ligt deze sfeervolle eengezinswoning met erker aan de voorzijde en geweldig uitzicht. Er is een ruime keuken en badkamer en in totaal zijn er twee slaapkamers en een zolderkamer via een vaste trap. Het woonhuis is gelegen in de Burgemeestersbuurt, op loopafstand van diverse voorzieningen.

Ligging
De aantrekkelijke Burgemeestersbuurt wordt gekenmerkt door woningbouw uit de eerste decennia van de vorige eeuw met gezellige straatjes en diverse woningen met bijvoorbeeld originele erkers en glas-in-loodramen. Het centrum van Zaandam is op loopafstand en ook het NS-station en bushaltes zijn handig dichtbij. Wilt u met de auto, dan rijdt u tevens eenvoudig richting diverse uitvalswegen in alle richtingen. Hierdoor is de buurt een prettige woonomgeving: een knusse uitstraling en alles binnen handbereik.

Voorzieningen
Boodschappen haalt u snel en makkelijk bij de grote Dekamarkt die slechts op een paar minuten afstand is gelegen. Verderop op de Zuiddijk vindt u meer lokale middenstand en steekt u de brug over de Zaan over dan staat u midden in het Stadshart Zaandam om te shoppen of een avondje uit te gaan. In de directe omgeving kunt u kiezen uit diverse basisscholen en kinderopvang.

Indeling woonhuis
In de rustige straat treft u nagenoeg alleen bestemmingsverkeer, parkeergelegenheid vindt u pal voor de woningen. Het woonhuis heeft een kleine voortuin voorzien van sierbestrating en –beplanting. Via de entree komt u uit op de hal met garderobe. De tussendeur leidt tot de gezellige woonkamer met aan de voorzijde een voor dit bouwjaar kenmerkende erker en genoeg ruimte voor een lange eettafel. De living is afgewerkt met een balkenplafond, houten vloer en centraal in de zithoek een houtkachel. De keuken is uitgevoerd in vanillekleur met een stenen werkblad en is gesitueerd in de aanbouw. Via de keuken is de keurig ingerichte achtertuin bereikbaar. Een privé steeg aan de zijkant van de woning zorgt voor een praktische doorgang naar de houten berging achterin de tuin.

1e verdieping
Via de overloop is er toegang tot de twee slaapkamers, badkamer en separaat toilet. Beide slaapkamers zijn voorzien van een laminaatvloer. De badkamer is gesitueerd boven de keuken en is voorzien van een ligbad, douche en een brede wastafel.

2e verdieping
Een steile vaste trap leidt tot de zolderverdieping met een kleine kamer. Dankzij een dakkapel is hier extra ruimte en bergruimte gecreëerd.

Fundering
In de Zaanstreek zijn veel oudere woningen op (grenen) houten palen gebouwd. De funderingspalen van sommige van deze woningen kunnen door bacteriën worden aangetast. Onderzoek hiernaar wijst uit hoe het met de conditie van de fundering is gesteld.

Deze woning is in augustus 2017 gemonitord door de gemeente Zaanstad. Uit de 5 meetpunten blijkt dat de zakking van deze woning klein is.

Extra informatie
• Bouwjaar 1925
• Funderingscategorie: onbekend. Meetrapport is ter inzage.
• Elektrische installatie vernieuwd in 2000 (8 groepen + aardlekschakelaar)
• Goten vernieuwd (2013 - 2015)
• Schilderwerk buitenzijde 2017
• Geïsoleerde houten berging voorzien van elektra.
• Cv-ketel AWB ThermoMaster VR24 (2009)
Read full description

Features

Transfer

Entry date
30-8-2017
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Construction type
Existing property
Year of construction
1925

Surfaces and content

Floor space
84 m²
Lot size
113 m²

Layout

Total number of rooms
4

Energy

View all features

More information

Photos

map Hanenpad 1 1501WB Zaandam

to Hanenpad 1 1501WB Zaandam
5 minutes walking distance 5 minutes bicycle distance

Share this property