Gerrit van der Veenstraat 25 1077DM Amsterdam

Asking price € 1.585.000 

Save property

Description

GERRIT VAN DER VEENSTRAAT 25, 1077 DM AMSTERDAM

Op een schitterende plek in één van de mooiste straten van Amsterdam Oud-Zuid is dit prachtige herenhuis/gezinshuis gelegen (ca. 239m²) met ruime vliering en zeer ruime kelder.

Ligging:
Dit unieke herenhuis ligt in het stille gedeelte van de Gerrit van der Veenstraat. Uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Door de plannen aan de Zuidas zal deze omgeving zich de komende jaren nog verder positief ontwikkelen. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid voor de deur. De chique winkelstraten (P.C. Hooftstraat, C. Schuytstraat, Beethovenstraat, Van Baerlestraat), diverse musea (Van Gogh, Stedelijk en Rijksmuseum), maar ook het Concertgebouw en diverse restaurants/cafés, het Vondelpark en Beatrixpark liggen op loop/fietsafstand van het appartement.

Dankzij de ruime parkeermogelijkheden zijn, via vergunningstelsel, per direct twee vergunningen mogelijk.

Indeling:

Begane grond (84,9m2 in GO meters)
Ruim entree. Tochtportaal en gang. Woonkamer met aan achterzijde toegang tot de tuin. Gelegen op zuiden. Keuken aan achterzijde met wederom toegang tot de tuin. Separaat toilet in de gang. Vanaf de hal is er toegang tot de ruime kelder waar zich ook de technische ruimte bevindt.

Eerste verdieping (82,1m2 in GO meters)
Twee ruime slaapkamers. Badkamer in het midden van de etage, voorzien van ligbad, douche en een dubbele wastafel. Aan de achterzijde de garderobe/wasruimte met toegang naar het balkon. Separaat toilet op de overloop en ruim balkon aan de voorzijde.

Tweede verdieping (72,2m2 in GO meters)
Drie ruime slaapkamers. Ook op deze verdieping ligt de badkamer tussen de twee grotere slaapkamers in en is tevens ook te bereiken via de ruime hal. Aan de voor- en achterzijde een balkon. Separaat toilet op de overloop.

Vliering (26,8m2 in GOOI meters)
Via een vlizotrap is de vliering te bereiken.

Kelder (83,5m2 in GOOI meters)
Via de interne trap bereikt u het souterrain. Hier bevinden zich vier ruimtes waarvan één technische ruimte.

Gerrit van der Veenstraat:
Gerrit Jan van der Veen (1902-1944), verzetsstrijder, van beroep beeldhouwer. Voor zijn beeldhouwwerk verwierf hij de Prix de Rôme. Nam actief deel aan het verzet. Van der Veen was een van de initiatiefnemers van de overval op het Bevolkingsregister (27 maart 1943) en werd gefusilleerd in de duinen bij Overveen. De straat heette voordien Euterpestraat, naar de muze van de muziek en poëzie en was in de bezettingsjaren 1940-1945 zeer berucht door de vestiging van de Duitse Sicherheitsdienst (S.D.) in de Meisjes-HBS.
(Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
- Unieke herenhuis/gezinswoningen van ca.239 m² exclusief kelder (souterrain) en vliering
(NEN2580 meetrapport aanwezig).
- Tuin aan de voor- en achterzijde.
- Ruim terras op de eerste verdieping met erker.
- Gemeentelijk monument.
- Gelegen op erfpachtgrond. Algemene bepalingen 1994. Canon bedraagt € 4.152,07 per jaar.
- Tijdvak loopt tot 15-11-2053. (5 jaarlijkse indexering).
- Ouderdom- en asbestclausule van toepassing.
- Oplevering in overleg.
- Parkeren via vergunningstelsel (Bron: parkeren en verkeer gemeente Amsterdam).

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Read full description

Features

Transfer

Entry date
9-6-2017
Status
available
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Construction type
Existing property
Year of construction
1906-1930

Surfaces and content

Floor space
239 m²
Lot size
124 m²

Layout

Total number of rooms
13

Energy

View all features

More information

  • Brochure
  • Send to a friend
  • Share this property

Photos

map

Nearby

neighborhood information

Welcome to the Museumkwartier, Apollobuurt and Willemsparkbuurt. This area is bordered by the Vondelpark, Stadhouderskade, Boerenwetering, Zuideramstelkanaal and the Oplympiaplaza. Characteristic for this area is the Museumplein with the Rijksmuseum, Van Gogh museum, the Stedelijk Museum and the Concert Hall as tourist spots. The Museumplein attracts more than 1 million visitors a year, also big events are held at the Museumplein on a regular basis. The residential area mainly consists of big villa’s which in most cases aren´t available for rent. Most houses are in the Amsterdam School style especially the houses at the Minervalaan. Museumquarter is an absolute must for lovers of art, antiques and curiosities: the area has been at the heart of the Dutch art and antiques trade for over 80 years.

Share this property