Derde Helmersstraat 84 1054BM Amsterdam

Asking price € 1.995.000 

Save property

Description

Unieke kans tot het kopen van een geheel pand van maar liefst 261 m2 gelegen op een zeer geliefd stukje in Oud West. Het gehele pand bestaat uit 3 appartementsrechten, maar kan uiteraard ook in zijn geheel worden gebruikt. Alle verdiepingen zijn zeer goed onderhouden en voorzien van charmante en sfeervolle details. Er bestaat zelfs nog een mogelijkheid om te vergroten door middel van een extra opbouw, of door het creëren van een souterrain. Met deze opties kan er een totaal oppervlakte van 370 m2 worden gerealiseerd. Het pand is gelegen op eigen grond.

Indeling:
Het gehele pand bestaat uit een begane grond, eerste-, tweede- en derde verdieping en kent de volgende indeling;
Begane grond;
Gezamenlijk portiek, eigen entree, vestibule, hal met toilet met fontein, inbouwkast en douche. Kleine keuken gelegen aan de achterzijde met toegang tot het terras/achtertuin. Woonkamer en suite met aan de voorzijde de zitkamer en aan de achterzijde de eetkamer met openslaande deuren naar de tuin gelegen op het noordwesten en voorzien van een ruime berging. Trap naar;
Eerste verdieping;
Overloop, binnenkomst in de woonkeuken gelegen aan de tuinzijde met openslaande deuren naar het balkon op het noordwesten. Zitgedeelte aan de voorzijde met Frans balkon.
Tweede verdieping:
Overloop, kleine hal, toegang tot de grote slaapkamer aan de tuinzijde met openslaande deuren naar het balkon op het noordwesten. Ernaast gelegen badkamer voorzien van ligbad, dubbele wastafel, design radiator en toilet. Tweede kleine hal met toegang tot de ruime slaapkamer gelegen aan de voorzijde van het pand. Ernaast gelegen derde slaapkamer aan de voorzijde met inloopkast.
Derde verdieping:
Overloop, kleine hal, toegang tot de grote slaapkamer aan de tuinzijde met openslaande deuren naar het balkon op het noordwesten. Ernaast gelegen badkamer voorzien van ligbad, dubbele wastafel, design radiator en toilet. Tweede hal met meterkast en toegang tot de ruime woonkamer gelegen aan de voorzijde en met twee grote raampartijen voorzien van charmante gietijzeren hekken. Ernaast gelegen keuken voorzien van diverse apparatuur. Vaste trap naar het dakhuis met deur naar het dakterras. Deze is uitgerust met een buitenkeuken.

Bijzonderheden:
- Gelegen op eigen grond.
- Conform de Nen2580 meting heeft het gehele pand een woonoppervlakte van 260,53 m2.
- Er bestaat een mogelijkheid tot het creëren van een dakopbouw en een souterrain, waardoor er een totaal oppervlakte van 370 m2 kan worden gerealiseerd.
- Er is de beschikking over een 8 meter diepe achtertuin, drie balkons en een zeer royal dakterras.
- Gelegen in een zeer charmante straat in het geliefde Oud West, om de hoek van de Eerste Constantijn Huygensstraat met divers winkelaanbod en traiiteurs.
- Bouwjaar 1895.
- Kadastraal bekend Gemeente Amsterdam sectie Q 7646 index 1,2 en 3.

Omgeving:
Dit charmante pand is gelegen in een rustige en groene straat in het geliefde Oud West, tussen de Bosboom Toussaintstraat en de Tweede Helmersstraat in. Dit buurtje staat bekend om de mooie karakteristieke panden gedateerd rond 1900. De straat zelf is zeer rustig, maar ligt op een steenworp afstand van de Eerste Constantijn Huygensstraat met een divers aanbod aan winkels, restaurants, cafés en boetiekjes. Het levendige Leidseplein met diverse uitgaansgelegenheden is op slechts 3 minuten fietsafstand. Voor ontspanning is het Vondelpark om de hoek. De Ring A10 is gemakkelijk te bereiken.
De oplevering zal plaatsvinden in overleg.
Read full description

Features

Transfer

Entry date
7-2-2018
Status
available
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Construction type
Existing property
Year of construction
1895

Surface Area and Volume

Floor space
261 m²
Lot size
126 m²

Layout

Total number of rooms
8

Energy

View all features

More information

Photos

MVA neighbourhood information: Helmersbuurt

The Helmersbuurt is known by the inhabitants as ’’village within a city’’. The location is appealing with the Leidseplein around the corner and the Vondelpark as your backyard. Most of the inhabitants of this neighbourhood stay in this area for a long time and have good contact with each other. In recent years many young couples have settled in the Helmersbuurt and because of that an increase in neighbourhood parties and barbecues was noticed. The Helmersbuurt is known as a friendly and safe residential area with a high degree of social controle. Creative people, artists and creative companies make this area a lively neighbourhood.

map Derde Helmersstraat 84 1054BM Amsterdam

to Derde Helmersstraat 84 1054BM Amsterdam
5 minutes walking distance 5 minutes bicycle distance

Share this property